01.08.22 

ImageДесантно-штурмові війська України отримають безпілотну систему Poseidon.

Про це повідомив Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

У своєму дописі політик зазначив, що "розвідникам потрібні дрони абсолютно нової якості: з високими показниками льотного часу, з високим захистом проти засобів радіоелектронної боротьби ворога і з абсолютно крутими камерами, що мають 40-кратний зум і є "очима" наших артилеристів, наших десантників, які зроблять цей контрнаступ більш ефективним. І такий дрон у нас тепер є. H10 Poseidon Mk II. Дальність роботи до 150 км. Висота — до 4 000 м. Крейсерна швидкість 75 км/год".

Порошенко також повідомив, що половину коштів на БПЛА було зібрано ГО "Справа громад", а другу половину суми сплатив сам політик, його дружина Марина та Фонд Порошенка.

"Дрон коштує понад 318 тис. євро. Але це дуже крута станція, система радіозв'язку. Дуже круті "пташки", які потребують високого рівня професіоналізму", — написав експрезидент України.

Він додав, що українські захисники пройшли спеціальне навчання і "сьогодні є одними із найкращих в Україні операторами цих дронів, які зможуть надавати інформацію одночасно командиру батальйону, командиру бригади, командувачу".

Комбриг 24 ОМБр імені Короля Данила Роман Мамавко подякував за допомогу. «Можу сказати, що 24-та бригада не підведе. Це допоможе нам зберегти життя людей. Допоможе знати, що перед нами відбувається», – сказав комбриг.

Він зауважив, що просування вперед під час контрнаступу завжди пов’язане з ризиком для бійців, тому безпілотники, які ведуть повітряну розвідку, вкрай важливі. 

"Найважчу роботу робить солдат, який йде і просувається вперед на полі бою. Завдяки цим коптерам просуватися вперед безпечніше, і зберегти життя військовослужбовців Збройних Сил України, 24 бригади, тому що вони – найцінніші. Наші захисники", – наголосив комбриг. 

Джерело Фокус