03.08.22 

ImageБлагодійний фонд "Повернись живим" і турецька компанія Baykar оголосили про співпрацю. 3 серпня у Стамбулі директори організацій Халук Байрактар і Тарас Чмут підписали меморандум про подальше партнерство.

Про це повідомили у Фонді, пише Мілітарний.

"Повернись живим" виходить на новий системний рівень роботи із міжнародними партнерами. Як інституція, ми усвідомлюємо, що російсько-українська війна, на жаль, не закінчиться завтра, й тому націлені на послідовну "роботу в довгу". 24 лютого все змінило, і ми прокинулися у новій реальності навколо. Віднині не лише держава є гравцем на міжнародному рівні озброєння країни, але й такі Фонди як наш. І ми готові до цього долучатися та надавати плече підтримки державі, в тому числі, виробами військового призначення", - сказав директор Фонду Тарас Чмут.

Халук Байрактар також прокоментував подальшу співпрацю з "Повернись живим" та зазначив, що спільними зусиллями готові підкорювати нові горизонти.

"Наш розвиток і орієнтована на людей культура відіграють провідну роль у допомозі Україні та Фонду "Повернись живим". Нам є що одне одному дати в цій співпраці ми впевнені в тому, що спільними зусиллями ми вийдемо на нові горизонти в першу чергу демонстрації людяності та перемоги України“, – сказав він. 

Деталі майбутньої співпраці не розкривають, але зазначають, що компанія та Фонд дійшли згоди щодо впровадження кращих практик та міжнародних стандартів для співробітництва.

Також йдеться про залучення інших представників до такої співпраці.

"Ми готові працювати 24/7, ми готові вкладати всі свої зусилля та ресурси, і ми вдячні кожній людині, що робить пожертву до нашого Фонду. Саме завдяки таким свідомим людям ми й спроможні захистити Україну та наше майбутнє", — додав Тарас Чмут.

26 липня цьогоріч Фонд "Повернись живим" оголосив про купівлю та передачу українським військовим безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2, загальною вартістю 16 502 450 доларів США.