08.08.22 

ImageПосол України в Туреччині Василь Боднар розповів, що турецька компанія Baykar будуватиме в Україні завод з виробництва ударних безпілотників Bayraktar, як і домовлялися. 

В інтерв?ю "РБК-Україна" він сказав, що Baykar вже створила в Україні компанію, придбала земельну ділянку під будівництво заводу і розробила його проєкт - компанія планує виконати план до кінця, оскільки, за словами Боднара, це було «майже особисте зобов?язання власників компанії — зробити це виробництво в Україні».

Посол додав, що до виробництва Bayraktar в Україні будуть залучені українські виробники, які виготовляють двигуни, колеса та запчастини.

"Завод буде будуватися. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу", - сказав дипломат.

3 лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів. Вона передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні.

Джерело Бабель