19.08.22 

ImageБригадний генерал Дейл Вайт, виконавчий директор програми розвитку винищувачів та перспективних літаків США, озвучив чергову думку про перспективи передачі Повітряним Силам Збройних Сил України винищувачів F-16 для війни з російськими окупаційними військами.

Про це повідомляє видання Air Force Magazine, пише Defence Express.

Відповідаючи на питання про те, чи є у ПС США винищувачі F-16, які потенційно можна передати Україні, Вайт відзначив, що "сьогодні потреби України задовольняються системами, які, як ви бачите, експортуються в Україну – ракетні системи HIMARS тощо.

Він також відзначив, що Україна має й "інші потреби" і "через декілька років... деякі з них можуть бути пов’язані з винищувачами".

Загалом питання про постачання Україні винищувачів F-16 або інших літаків американського (і не тільки) виробництва "вирує" в інфопросторі вже не перший місяць.

З останнього – на початку серпня заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль розповів, що наразі США зосереджені на постачанні тих речей, які потрібні для поточної боротьби, а не на проектах, що можуть бути реалізовані через рік і більше.

Це не означає, що Україна не коли отримає такі літаки, як, наприклад, F-16, однак наразі союзники зосереджені на "поточному" посиленні ПС ЗСУ, зокрема озброєнню наявних в Україні машин, а також їхньому ремонті та відновленню.