26.08.22 

ImageТурецька компанія Baykar не продаватиме безпілотники "Байрактар" (Bayraktar TB2) в Росію.

Про це заявив генеральний директор компанії Халук Байрактар в інтерв'ю BBC.

За його словами, гроші для компанії не мають значення, бо вона підтримує Україну, яка зараз зазнає несправедливого й необґрунтованого нападу.

"Гроші не є для нас пріоритетом. Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою у нашому бізнесі. З Україною наша дружба та співпраця тривають уже багато років. Тому скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх (Москві дрони). У цей період вся наша підтримка повністю на боці України, оскільки у нас дуже міцний зв'язок, і Україна зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки. Ніщо не затьмарить нашої співпраці з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано, наша позиція з цього приводу зрозуміла", - запевнив Халук Байрактар.

Раныш повідомлялось, що безпілотники Bayraktar, на які збирав кошти Фонд Сергія Притули, пофарбували у вишиванку, та готують до передачі в Україну. Турецька компанія Baykar оголосила, що не братиме оплату за безпілотники Bayraktar TB2, а передасть їх ЗСУ безкоштовно.

Джерело УНІАН