07.09.22 

ImageВулиці Василькова відтепер носитимуть імена "Привидів Києва"

Васильківські пілоти, їх не дарма назвали “Привидами Києва”, адже саме вони, в перші хвилини повномасштабного вторгнення російських військ на нашу територію, прийняли на себе вогонь.

Під масованими ракетними обстрілами, у нерівному бою із переважаючими силами ворога вони мужньо боронили Васильків, наш рідний Київ та підходи до нього, завдяки героїчному протистоянню і ціною свого життя недопустили прориву ворожих військ, чим зірвали злочинні плани кремля.

6 вересня  на засідання сесії Васильківської міської ради VIII  скликання прийнято історичне рішення!

Відтепер три вулиці міста будуть гордо йменуватися іменами Героя України льотчика В’ячеслава Єрка, Героя України льотчика Олександра Бринжали, Героя України волонтера, учасника Євромайдану і громадського діяча Дмитра Гончаренка - які віддали свої життя за вільну Україну!

Варто відзначити, що одна із вулиць Василькова також перейменована на честь легендарної 40-ї бригади тактичної авіаціі Повітряних Сил і має назву “Вартові неба”.

Водночас, необхідним і важливим рішенням на сесії було розглянуто питання, щодо надання субвенції спрямованої на забезпечення потреб оборони. 

Дані кошти, з цільовим призначенням,  будуть використані для відбудови військових об’єктів, відновлення життєдіяльності та боєздатності військових частин.