16.09.22 

ImageПовітряні сили ЗСУ володіють даними щодо застосування російською армією іранських безпілотників. 

Про це в "Єдиних новинах" повідомив речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання застосування російськими військами іранських БПЛА.

"Що стосується Ірану, так, є дані, що дійсно російська армія отримує і вже використовує. Ми бачили вже збитий один БПЛА - це "Shahed 136". Це баражуючий боєприпас, фактично дрон-камікадзе. Зрозуміло, що ціль надзвичайно складна і для збиття саме таких цілей потрібні ще додаткові системи. Крім того, потрібно знову ж таки пильність наших воїнів", - наголосив Ігнат.

Речник відзначив, росія відчуває велику потребу в новій зброї. На думку Ігната, ворог швидше за все використовуватиме й інші модифікації іранських дронів у війні з Україною. 

"Це нові виклики, і буде адекватне реагування і нові прийоми протидії їм", - запевнив Ігнат та висловив сподівання, що у відповідь на поставки зброї росії з боку Ірану та інших авторитарних країн, демократичний світ відповість новими зразками зброї для України.

ImageЯк повідомлялось раніше, військові росії застосовують іранський безпілотник "Shahed 136", який отримав позначення "Герань-2". Вперше іранський безпілотник збили на території України 13 вересня цього року .

Баражуючий боєприпас "Shahed 136" – не високоточна зброя. Імовірно, ефективна дальність польоту "Shahed 136" становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кілограмів. Заявлено, що максимальна дальність польоту – 2,5 тис. кілометрів. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 метрів з крейсерською швидкістю близько 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому ударний дрон можна почути завчасно.

Джерело ukrinform