22.09.22 

ImageРятувальники Спеціального авіаційного загону покращували льотні навички під час спеціальних тренувань на Закарпатті.

19 вересня на базі міжнародного аеропорту Ужгород розпочалися тренувальні збори з авіаційними рятувальниками та льотними екіпажами ДСНС із підготовки до виконання авіаційних робіт з пошуку і рятування.

 До зборів залучили авіаційні сили та засоби Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, екіпажі літаків Ан-32П, Ан-26 та вертольотів Мі-8МТ, EC-225LP, авіаційних рятувальників, групу керівництва польотами, підрозділи забезпечення.

У ході практичних тренувань рятувальники Спеціального авіаційного загону здійснювали стрибки з парашутом з літака Ан-32П та вертольоту Мі-8. Захід проходив з метою покращення льотних навичок та готовності до виконання дій за призначенням у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Загалом, в першу льотну зміну 21 вересня виконано 2 польоти екіпажами літаків і 30 польотів екіпажами вертольотів. 1 льотний екіпаж літака і 4 екіпажі вертольотів відновили навички з авіаційних робіт з пошуку і рятування, 26 авіаційних рятувальників виконали 63 стрибки з парашутом і 24 безпарашутних десантування та евакуацій. Відео на сторінці фейсбук Спеціального авіаційного загону.