03.10.22 

ImageЧерез конфлікт акціонерів авіакомпанія МАУ не в змозі оплачувати рахунки й вимушена посадити на землю більшість літаків. 

З 20 вересня авіакомпанія МАУ призупинила польоти як мінімум трьох з чотирьох літаків, які виконували рейси в Європі.

Про це повідомляє Forbes  з посиланням на джерела , близькідо керівництва перевізника. Компанія не оплачує рахунки, в тому числі — за технічне обслуговування, паливо, аеронавігацію, послуги в аеропортах.

На рахунках МАУ заморожено приблизно 100 млн грн. 

Призначений 19 вересня президентом МАУ Кирило Звонарьов став заручником корпоративного конфлікту акціонерів авіакомпанії.

Трирічний контракт Євгена Дихне закінчився, проте Голосіївський районний суд Києва заборонив зміну керівника 20 вересня. Причина -клопотання Київської міської прокуратури, яка за два дні до закінчення терміну дії контракту Євгена Дихне відкрила кримінальне провадження за статтями про можливе рейдерство та підробку документів.

За даними керівника профспілки лінійних пілотів МАУ Олександра  Полянського, три літаки МАУ можуть бути переоформлені на іншу українську авіакомпанію Windrose. "Вони вже звернулися до МАУ з проханням допомогти з підготовкою персоналу, оскільки в Windrose раніше не експлуатували Boeing", — каже Олександр Полянський.