24.11.22 

ImageСистеми Patriot могли б посилити існуючу систему ППО України.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зенітно-ракетні системи Patriot, які Берлін хоче передати Варшаві, а в Міноборони Польщі пропонують ці системи ППО передати Україні, могли б захистити не лише українську територію, а й європейське небо.

"Польща є членом НАТО, то чому — ні. Це абсолютно природна перспектива. І в Польщі, і в Румунії є засоби ПРО, засоби раннього радіолокаційного виявлення. Певну кількість засобів ППО могли б підсилити системами Patriot", - сказав він.

Ігнат зауважив, що такі системи можна і в Україні розміщувати, на західних теренах. "Тут питання до наших партнерів. На які вони готові піти кроки для того, щоб захистити і український кордон та українську територію, і зокрема Європу. Щоб ще на підступах до Європи забезпечити безпеку повітряного простору", — сказав Ігнат.

За його словами, мова йде про тактико-технічні характеристики цього комплексу. До 150 кілометрів дальність ураження. "Ця доволі потужна система підсилить існуючу систему ППО, яка у нас є сьогодні", - сказав Ігнат.

Нагадаємо, перед початком саміту Вишеградської групи, що відбудеться в четвер у словацькому Кошице, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив , що розгортання зенітно-ракетних комплексів Patriot, які Німеччина пообіцяла Польщі, з українського боку кордону дасть змогу захистити небо над західною частиною України і запобігти черговій хвилі втікачів від війни до Республіки Польща.

Джерело ukrinform