29.12.22 

ImageПовітряне командування "Південь" відзначило 18-ту річницю з дня створення

Військовий колектив щодня гідно виконує бойові завдання, продовжуючи нищити російського агресора, віддано й героїчно боронить українське небо, не даючи можливості реалізувати підступних планів ворогові.

Як повідомляє служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь", колектив привітав командувач повітряного командування "Південь" генерал-майор Дмитро Карпенко.

"Воїни повітряного командування "Південь" – це згуртований колектив відважних, самовідданих і хоробрих людей, які щоденно стоять на варті повітряного простору України. На рахунку підрозділів командування понад 550 повітряних цілей окупантів , з них близько 80 літаків та вертольотів, 200 крилатих ракет, 200 ударних та розвідувальних дронів. Ви справжні герої нашого часу. Бажаю вам залишатися такими ж порядними, професійними та відданими своїй справі, якими ви є сьогодні. Дякую вам за службу. Вічна пам’ять і слава Героям – воїнам, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України!" - зазначив у своїй промові командувач.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

З нагоди відзначення Дня заснування повітряного командування воїнам були вручені державні нагороди, відомчі відзнаки, цінні подарунки та сертифікати на службове житло від вищого військового керівництва та Одеської обласної військової адміністрації, обласної та міської рад.

Після нагородження воїнами повітряного командування "Південь" була закладена "Алея Нескорених".