10.01.23 

ImageЗа програмою Державної служби зайнятості "Оператор безпілотного літального апарату (дрону)" навчається вже друга хвиля слухачів.  

Завдяки співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ Ukraine, яке підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини, реалізовано ряд успішних проєктів у сфері зайнятості. Про це повідомляє  керівник Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк.

За допомогою отриманого від GIZ обладнання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Дніпропетровському центр ПТО ДСЗ вже друга хвиля слухачів навчається за програмою "Оператор безпілотного літального апарату (дрону)". Освітній процес включає в себе не лише теорію, а й набуття практичного досвіду з вивченням технічних особливостей роботи з додатковим обладнанням.

Долучитись до цієї програми можна не тільки у Рівному та Дніпрі, а також в Полтавському ЦПТО ДСЗ та Державному навчальному закладі Одеський центр ПТО ДСЗ. Тривалість навчання - від 3 до 5 днів. Вартість коливається в межах від 1000 грн до 3000 грн. Здобути навички керування БПЛА може кожен охочий, навчання для зареєстрованих безробітних безкоштовне.