21.01.23 

ImageДП Міжнародний аеропорт “Бориспіль” заплатить за бронежилети фірмі, що запропонувала на відкритих торгах з особливістю найнижчу ціну серед інших учасників тендеру.

При цьому, запропонована ціна виявилась значно нижчою за очікувану держпідприємством вартість закупівлі. Наразі статус щойно проведених торгів – кваліфікація переможця.Про це стало відомо з оголошення  в системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно інформації в оголошенні, відкриті торги з особливостями відбулись 19 січня 2023 року. Серед трьох учасників найнижчу ціну запропонувало ТОВ "Велмет" – 958 тис. гривень.

Це на 663 тис. гривень менше, ніж очікувана вартість закупівлі, зазначена держпідприємством в оголошенні (аеропорт був готовий витратити на 100 бронежилетів 1 млн 621 титс. 250 гривень (без ПДВ).

Наразі відбувається кваліфікація переможця. Строк поставки товару – 30 червня 2023 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів в останні дні 2022 року змінив правила проведення аукціонів на prozorro – тимчасово скасував торги у системі електронних закупівель, оскільки, кажуть урядовці, не всі можуть брати участь в аукціонах через постійні обстріли енергетичної інфраструктури, а, відповідно, відсутності електрики й інтернету.

За новими тимчасовими правилами переможцем тендерів визнаються учасники, які запропонували найнижчу “вхідну” ціну.

Джерело Київввлада