26.01.23 

ImageРозвідувальні підрозділи ЗСУ отримали нову партію дронів "Небесна кара".

Поставили "пташок" бійцям компанія Parimatch Ukraine разом із благодійним фондом "Коло"». Дрони "Небесна кара" поїхали на фронт допомогати миколаївській 30 ОМБР і підрозділу розвідки ЗСУ. 

"Спостерігати противника в зоні прямої видимості не завжди вдається, так само визначати його місцезнаходження по звуку, у „зеленці“ набагато складніше, ніж коли аеророзвідка може підняти дрон в повітря, і можна одразу визначити координати, навестися і коригувати вогонь в режимі реального часу", — зазначає командир взводу управління 30 ОМБР, позивний "Плафон".

БПЛА "Небесна кара" славиться своєю швидкістю, маневреністю, передачею якісної картинки та дальністю польоту до 30 км навіть в умовах радіоелектронної боротьби, що дає змогу йому успішно проводити оперативну розвідку ворожих позицій. Але на фронті таких дронів постійно не вистачає.

"Якщо в групи є відповідний досвід роботи, втрати дронів складають 3–4 одиниці щомісяця. Ворог веде системну радіоелектронну боротьбу, тож за умов позиційної боротьби збиття дронів навіть у досвідчених груп — неминуче. Для ефективного виконання задач розвідка потребує постійного поповнення запасів", — зауважує офіцер розвідки ЗСУ Андрій Носач.

Гроші в рамках проекту Parimatch “Безпілотний футбол” збирали українські вболівальники під час ексклюзивних трансляцій топових футбольних матчів “Челсі-Арсенал”, “Дніпро1-Шахтар” та баскетбольних поєдинків “Нідерланди-Україна”, “Україна-Ісландія”. 

Джерело dev