30.01.23 

ImageЗаступники Міністра оборони України Володимир Гаврилов та Денис Шарапов провели зустріч з делегацією американської компанії "AeroVironment" Чарлсом Діном та Бретом Хашем.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони. 

Компанія спеціалізується на виготовленні баражуючих боєприпасів та ударних безпілотних літальних комплексів.

Двосторонні консультації відбулись в рамках реалізації проєктів щодо постачання озброєння "AeroVironment" для потреб ЗСУ та взаємодії компанії з вітчизняними виробниками озброєння і військової техніки.

Представники України подякували компанії та Уряду США за надані Силам оборони комплекси БПЛА у якості матеріально-технічної допомоги. У подальшому очікується плідна співпраця за іншими типами БПЛА американської компанії.

Американська делегація висловила свою солідарність з Українським народом і запевнила у подальшій підтримці.

- Після 24 лютого 2022 року ми щодня покращуємо свою роботу для допомоги Україні. Підтримуємо Україну у цій війні. Ми готові працювати з Міноборони й українськими виробниками зброї в рамках надання матеріально-технічної допомоги, а також через інші програми які існують між нашими країнами, - прокоментував віцепрезидент "AeroVironment" Чарлс Дін.

Раныш повідомлялось, що між американською компанією AeroVironment та Україною підписано контракт на постачання БПЛА-камікадзе Switchblade 600.

У 2022 році AeroVironment, світовий лідер у галузі інтелектуальних багатодоменних робототехнічних систем, передала понад 100 безпілотних авіаційних систем Quantix Recon та послуги по навчанню Міністерству оборони України та Силам териториальної оборони на тлі війни проти Росії.