01.02.23 

ImageЕкспертизи у справі про авіакатастрофу в Броварах ще не завершені, версії залишаються тими самими, МВС виконує доручення СБУ та ДБР у межах розслідування.

"Наші слідчі та оперативні співробітники входять до групи  і, звісно, всю інформацію, яка є, ми надали слідству", - сказав в.о. глави МВС Ігор Клименко.

Він зазначив, що співробітники МВС разом із оперативниками та слідчими СБУ працювали у перші дні після трагедії, щоб оглянути місце катастрофи.

"Ми оглянули та перевірили величезний масив інформації. Це стосувалося і відеокамер, і громадян, які тим чи іншим чином свідчили щодо катастрофи... Звісно, ми сподіваємось і зацікавлені в тому, щоб слідство якнайшвидше завершилося і ми дізналися про причини цієї авіакатастрофи", - наголосив в.о. міністра.

Коментуючи слідчі дії у ексглави МВС Арсена Авакова з приводу гелікоптерів ДСНС, Клименко сказав: "є відповідні кримінальні провадження і правоохоронні органи роблять свою роботу".

Відповідаючи на запитання про те, чи відбуваються перевірки співробітників МВС з огляду на версію про можливу диверсію, він зазначив: "ті доручення, які ми отримуємо від ДБР та СБУ, ми виконуємо".

"Ми ще чекаємо на експертизу. Експертизи, я думаю, дадуть слідству відповіді на запитання, які стоять перед нами", - поінформував Клименко.

Він нагадав, що кримінальне провадження за фактом авіакатастрофи розслідує ДБР та СБУ, процесуальне керівництво здійснює Офіс генпрокурора.

"Ще тривають експертизи, тому говорити про якусь версію передчасно. Усі версії, які були озвучені, залишаються робочими", - сказав в.о. глави МВС.

СБУ, яка взяла на себе досудове розслідування, розглядає три версії катастрофи у Броварах: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера або умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Джерело interfax