11.02.23 

ImageАвіакомпанії наполегливо працюють, щоб допомогти постраждалим від землетрусу, який стався на півдні та в центральній частині Туреччини та на заході Сирії 6 лютого.

Авіакомпанія Turkish Airlines повідомила, що з моменту трагедії за кілька днів вона евакуювала 125 957 людей.

Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines також здійснює рейси з надання допомоги в зонах, які постраждали від землетрусу . З 6 по 8 лютого турецький перевізник здійснив загалом 22 допоміжні та 86 цивільних пасажирських рейсів.

Крім того, Emirates і Lufthansa відправляли рейси з гуманітарною допомогою до півдня Туреччини . Ці авіакомпанії планують продовжити цю діяльність протягом наступних кількох тижнів.

Тим не менш, турецький авіаперевізник Turkish Airlines був одним із перших, хто надав допомогу. 6 лютого оператор переорієнтував кілька секторів своїх операцій і перенаправив 80 літаків для надання допомоги. Ці літаки перевезли і 15 тисяч добровольців.

Світова авіаційна промисловість намагається допомогти. Наприклад, Delta Air Lines жертвує 100 000 доларів на допомогу.  Boeing оголосив, що пожертвує на цю справу 500 000 доларів . Індійська Garuda Aerospace надсилає дрони для підтримки рятувальних робіт і надання допомоги.

Підтверджено, що після землетрусу загинули понад 21 000 людей.  Таким чином, будь-яка допомога важлива в цей тяжкий період.

Нагадаємо. Україна відправила до Туреччини 87 осіб особового складу ДСНС, серед яких спеціалісти з пошуково-рятувальних операцій, медики, зв'язківці, кінологи .  

Джерело simpleflying