23.02.23 

ImageУкраїнська компанія "Авіаційні системи України" на виставці зброї та військової техніки IDEX-2023 в Абу-Дабі представила гальмівні парашутні системи для літаків.

Про це розповіли  у Національній асоціації підприємств оборонної промисловості України .

Гальмівні парашутні системи виробництва ТОВ «Авіаційні системи України» активно використовуються Повітряними Силами ЗСУ. Системи забезпечують скидання швидкості літака при посадці та розгортаються на швидкості 180-300 км/год. 

За кілька років до повномасштабного вторгнення гальмівні парашути для СУ-27, СУ-24 та МіГ-29 пройшли успішні випробовування та отримали допуск для штатного використання в Збройних Силах України. На даний момент компанія розробила системи для моделей літаків – СУ-17, СУ-20, СУ-22, СУ-25, СУ-30, МіГ-25, МіГ-31. Серед нових розробок, - парашут для БПЛА та парашутна система доставки вантажів. 

ImageНагадаємо. Про випробування гальмівних парашутних систем для літаків МіГ-29 на підприємстві повідомили у жовтні 2020. Тоді зазначали, що наші Повітряні Сили вперше за майже 30 останніх років можуть отримати нові вітчизняні парашути. Раніше закуповували парашути, виготовлені в Росії.