27.02.23 

ImageПідприємства військово-промислового комплексу Білорусі працюють над організацією серійного виробництва безпілотників.

Про це повідомив голова Державного військово-промислового комітету Білорусі Дмитро Пантус після наради у Президента Олександра Лукашенка щодо фінансування закупівель продукції військового призначення. Передало видання Белта .

Дмитро Пантус пояснив, що у жовтні 2022 року на Обуз-Ліснівському полігоні було представлено лінійку безпілотних літальних апаратів, у тому числі й бойових. Це були зразки, які розроблені та виробляються в Білорусі. "На сьогоднішній момент наша робота сконцентрована на організації серійного виробництва цих типів безпілотників. І, звичайно, окремі моделі зазнають певних змін і модернізуються", - сказав голова ВПК Білорусі.

Пантус сказав, що визначено конкретні типи БПЛА, які будуть виробляти в Білорусі та поставляти на озброєння їх силовим відомствам. "За окремими типами роботу не буде організовано з урахуванням того, що економічно це недоцільно", - зазначив Пантус. 

Також Пантус згадав про завершення завершення робіт із зенітно-ракетного комплексу "Бук" з білоруською ракетою і початок виробництва боєприпасів.