07.03.23 

ImageУ Києві попрощалися з двома льотчиками, які загинули в боях на Донбасі – 22-річним Ігорем Соломенніковим та 55-річним Віктором Волинцем.

Про це у вівторок, 7 березня, розповів міський голова столиці Віталій Кличко, який був присутній на жалобній церемонії.

Обоє героїв – кияни. Віктор Волинець – родом із Житомирщини. Випускник Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків. До повномасштабного вторгнення працював пілотом цивільних авіакомпаній. Із жовтня 2022 року служив у складі 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка.

Ігор Соломенніков родом із Севастополя. Закінчив Харківський національний університет Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Теж проходив службу в 7-й бригаді тактичної авіації.

“Наші захисники виконали не один бойовий виліт в складі одного екіпажу. 22-річний Ігор був штурманом. 55-річний Віктор – льотчиком. Вони загинули на Донбасі під час виконання бойового завдання. Екіпаж був уражений винищувачем ворога”, – розповів Кличко.

Екіпаж загинув під Бахмутом 1 березня.

До повномасштабного вторгнення росіян Віктор Волинець був пілотом цивільної авіакомпанії Sky Up Airlines. Із жовтня 2022 року служив у складі 7 бригади тактичної авіації імені Петра Франка. Чоловік, який народився 12 липня 1967 року, мав військове звання підполковник.

“На війні він теж був пілотом. Його збили на літаку під Бахмутом. Разом з ним загинув і його штурман”, — розповіла бортпровідниця Ілона Лебедь.

Дівчина згадує, що працювати в мирному небі з Віктором було спокійно і комфортно. У нього був багатий досвід, тому екіпаж завжди знав — якщо він за штурвалом, то політ буде легким.

“Він був дуже добрим, постійно розповідав жарти. В умовах якогось негативу в рейсі він міг підняти настрій. Він точно був патріотом своєї країни і до війни, тому я не здивувалася, що він пішов воювати, він би інакше не зміг”, — додала дівчина.

Джерело novynarnia