08.03.23 

ImageУкраїнська компанія AeroDrone розпочала серійне виробництво двох безпілотних літальних апаратів E-300 Enterprise і D-80 Discovery. 

Про це повідомив Дмитро Шимків, один зі співвласників стартапу.

AeroDrone пройшла сертифікацію та отримала дозвіл на експлуатацію двох своїх безпілотних авіаційних комплексів – E-300 Enterprise та D-80 Discovery в грудні минулого року. Угода з Міноборони дозволила компанії запустити серійне виробництво безпілотників для Збройних Сил України.

-Ми пройшли сертифікацію. Це допуск до експлуатації у збройних силах для наших обох моделей. Ми також уклали угоду з МО. Зараз у нас триває серійне виробництво. Кількість нам заборонено розголошувати. Перші взірці дронів будуть знаходитися у підконтрольній експлуатації ЗСУ (коли ваш продукт використовують та дають вам зворотний зв’язок). Вже визначені підрозділи, які будуть їх використовувати, - сказав Шимків.

ImageБПЛА мають корисне навантаження в 300 кг (E-300 Enterprise) та 80 кг (D-80 Discovery). Максимальна дальність польоту дрона становить 3100 км.Залежно від модифікації безпілотник може коштувати від $250 000 до $450 000.

Джерело dev.ua