14.03.23 

ImageСуд звільнив від відбуття покарання російського льотчика Максима Криштопа. Криштопа передадуть на обмін військовополоненими.

Дзержинський районний суд міста Харкова задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора про звільнення від відбуття покарання російського військового Максима Криштопа.

Згідно з копією листа Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, 3 березня було прийнято рішення про обмін Криштопа як військовополоненого для звільнення оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора.

Рішення про обмін ухвалили наступного дня після вироку суду, яким Криштопа за порушення законів та звичаїв війни засудили до 12 років ув?язнення.

На судове засідання щодо зільнення від покарання ні Криштоп, ні його адвокат не з?явилися, передавши заяву про розгляд справи без їхньої участі. Засуджений підтвердив, що погоджується із клопотанням прокурора, оскільки йдеться про обмін.

Нагадаємо. 6 березня минулого року заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу зс рф Криштоп на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України і здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові. Для проведення повітряної атаки ворог застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті. Самого льотчика українські захисники збили одразу після того, як він скинув бомби. Після катапультування та приземлення його було затримано. 

Image 

Джерело pravda