24.03.23 

ImageГолова Чернігівської ОВА спільно з командувачем ПК "Центр" вручили нагороду загиблого штурмана авіації Олега Шупіка його родині. 

24 березня родині загиблого штурмана служб авіації 39-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" ПС ЗСУ Олега Шупіка передали орден "За мужність" III ступеня. 

Олег Шупік народився 14 лютого 1966 року у Чернігові. У 1987 році закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків, після чого продовжив військову службу у підрозділах повітряних сил ЗСУ.

ImageТак, за роки служби чоловік перебував на різних посадах, остання з них — заступник головного штурмана та старший інспектор штурманської служби управління авіації повітряного командування “Центр”.

У 2006 році Олег звільнився зі Збройних Сил України, після чого працював у Міністерстві транспорту України, Державіаслужбі та ІКАО по контролю повітряного простору.

У день повномасштабного ворожого вторгнення він знову долучився до лав ЗСУ, потрапивши до складу військової частини А1435 на посаду штурмана служб бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗСУ.

Загинув боєць 10 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Шишаки на Полтавщині.

Джерело suspilne