29.03.23 

ImageУряд Хорватії опрацьовує передачу чотирнадцяти гвинтокрилів Мі-8.

Про це під час спільної пресконференції міністрів оборони України та Хорватії в Media Center Ukraine — Odesa повідомив глава військового відомства Хорватії Маріо Баножич. Він висловив підтримку з боку хорватського уряду боротьби українського народу за волю та європейське майбутнє.

- Цей візит — це чергове підтвердження того, що Хорватія і хорватський народ солідарні з Україною. Ми підтримуємо вас і вашу боротьбу за свободу від самого початку, і продовжимо так довго, як це буде потрібно. Вже понад рік ви воюєте з брутальним російським агресором, і врешті-решт переможете, — сказав він.

Маріо Баножич розповів, що хорвати як ніхто розуміють українців, згадуючи про війну на Балканах, яка відбувалась в дев’яності роки минулого сторіччя, а також наслідки цієї війни, зокрема проблеми реабілітації ветеранів та гуманітарне розмінування. Міністр наголосив, що Хорватія підтримувала Україну з перших днів війни фінансово, політично, дипломатично і технічно, і не планує зупинятись — зараз хорватський уряд опрацьовує передачу чотирнадцяти гвинтокрилів Мі-8.

- Хорватський уряд підтримує Україну фінансово, технічно та матеріально, надає політичну підтримку. Одним із кроків такої підтримки є рішення, яке нині перебуває на розгляді нашого уряду. Один із пунктів цього рішення — це вертольоти, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо передати їх Україні, — розповів Баножич.

Раніш повідомлялось, що Хорватія почала операцію з відправлення в Україну 14 транспортних вертольотів. 

Джерело АрміяInform   Автор: Алла Рядинська