06.04.23 

ImageУкраїна вже отримала від Республіки Польща чотири винищувачі МіГ-29. Анджей Дуда розповів, скільки ще літаків зможуть надати.

Польща вже передала Україні чотири винищувачі МіГ-29, ще стільки ж — доставлять найближчим часом. Крім того, Польща готова надіслати Україні ще шість таких літаків.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

— Чотири МіГ-29 з наших запасів протягом останніх місяців вже передані до використання Збройним Силам України. Чотири МіГи переказуються останнім часом додатково. Сумарно це виходить 8. Ми готові, і я говорив про це панові Президентові , надати іще шість, які зараз готуються до передачі. Припускаю, що можемо надати їх найближчим часом, — зазначив Анджей Дуда.

Він повідомив, що наразі у Польщі ще є МіГи, які пройшли модернізацію і відповідають стандартам НАТО. Однак, додає Анджей Дуда, уже в цьому році їх планують замінити новими літаками, і це дозволить передати Україні весь парк МіГ-29.

— Я думаю, що в майбутньому ми зможемо передати Україні весь парк МіГів, які залишилися, якщо буде така потреба, — додав президент Польщі.

Джерело armyinform