27.04.23 

ImageКомпанія "Антонов" оприлюднила заяву, що вона не має уповноваженого представника в Бразилії, та жодній особі повноважень представляти інтереси компанії не надавалось.

Декілька днів тому видання CNN Brasil повідомило, що, за даними уряду Сан-Паулу, представники української держкомпанії "Антонов" обговорювали з Урядом штату інвестиції в розмірі близько 50 мільярдів доларів США для будівництва підприємства в країні. Переговори нібито були призупинені після заяв президента Лули про війну в Україні.

Уряд Сан-Паулу повідомив, що 11 квітня прийняв ніби "представників Олександра Никоненка та Віктора Авдєєва, директора та віце-президента компанії "Антонов", для слухань щодо інтересу української державної компанії "Антонов" до проведення діяльності в Бразилії, особливо в штаті Сан-Паулу".

У відповідь компанія "Антонов" оприлюднила заяву, в якої зазначає, що "вона не має уповноваженого представника в Бразилії і не надавала жодним особам, включаючи юридичні фірми, жодних повноважень представляти інтереси компанії".



Текст заяви ДП "Антонов":

Наразі в ЗМІ Федеративної Республіки Бразилія шириться недостовірна інформація щодо нібито призупинення Державним підприємством "Антонов" переговорів про нібито початок виробництва літаків у Бразилії.

ДП "Антонов" офіційно повідомляє, що проводить постійні консультації з інопартнерами з різних країн, в тому числі із Федеративної Республіки Бразилія, у рамках своєї діяльності з просування продукції і послуг на зовнішніх ринках.

Втім, ДП "Антонов" не має свого уповноваженого представника в Бразилії та не надавало жодним особам, в тому числі адвокатським фірмам, будь-яких повноважень на представництво інтересів підприємства.

ДП "Антонов" наголошує, що всіляко зацікавлене у розвитку співпраці з Федеративною Республікою Бразилія у сфері авіаційних технологій, та вітатиме офіційні ініціативи бразильської сторони в напрямку налагодження взаємовигідної співпраці.

Таким чином, повідомлення у бразильській пресі не є офіційною позицією ДП "Антонов".

З метою уникнення маніпуляцій та погіршення міжнародного партнерства, а також враховуючи поточну міжнародну ситуацію, що склалася внаслідок повномасштабного наступу рф на Україну, ДП "Антонов" звертається до співробітників ЗМІ із проханням ретельно перевіряти інформацію, що стосується діяльності підприємства, та надходить з інших джерел.


Пізніше, 26 квітня, в офіційній заяві уряд Сан-Паулу підтвердив зустріч і зміст розмови.

Особою, яка представилася для звіту як представник Антонова, був адвокат Едуардо Кунц із Сан-Паулу.

У заявах для CNN Brasil він повторює , що у нього є довіреність і контракт на гонорар, підписаний з "Антоновим". Однак він каже, що не хоче розкривати зміст документів з міркувань комерційної таємниці.

Наразі Кунц представив аудіозаписи телефонних розмов з керівником "Антонова" щодо виконання проекту з урядом Сан-Паулу.

CNN Brasil не вдалося встановити правдивість наданого аудіо приватних телефонних розмов.