05.06.23 

ImageПерші групи своїх пілотів Україна вже направила до Британії. Там вони пройдуть навчання управлінню західними винищувачами.

Про це повідомляє  прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Шмигаль розповів, що він провів зустріч із міністром закордонних справ Британії Джеймсом Клеверлі. Головними темами стали збройна підтримка, відновлення країни та інтеграція до НАТО.

"Дякував за непохитну підтримку. За лідерство у створенні коаліції винищувачів та за готовність вчити наших пілотів. Перші групи вже відправлені до Британії", - написав Шмигаль.

Він також додав, що ЗСУ на полі бою перебудовуються на стандарти НАТО. Тому на саміті Альянсу, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня, наша країна має почути про майбутнє НАТО.

Зазначимо, що Британія наразі не має американських винищувачів F-16, про які просить Україна. При цьому влада країни погодилася навчати українських пілотів.

За словами посла Британії в Україні Мелінди Сіммонс, наші захисники проходитимуть базову підготовку, щоб вони змогли передавати та розвивати свої навички у сфері управління західними винищувачами.

Джерело RBC