13.06.23 

Image30 та 31 травня 2023 року Голова Державіаслужби Олександр Більчук, як член Координаційного комітету ЄКЦА, взяв участь у 27-ій нараді Координаційного Комітету ЄКЦА та представників Уряду США (CC-US/27)

Членів Координаційного комітету ЄКЦА вітали представники Федерального управління цивільної авіації (FAA), Управління транспортної безпеки (TSA), Департаменту транспорту (DOT) і Державного департаменту.

Дводенна зустріч у Вашингтоні була проведена для обміну інформацією з широкого спектру ключових питань – від авіаційної безпеки, інноваційних технологій і комерційного простору до трансатлантичного співробітництва та просування ідеї сталого розвитку авіації. 

Учасники зустрічі також обговорили питання підтримки України у відновленні її авіаційної галузі. Учасники наради відвідали Центр управління повітряним рухом FAA, де дізналися про підхід, що застосовується провайдером аеронавігаційного обслуговування для своєчасного виявлення та ефективного вирішення проблем, пов’язаних з управлінням повітряним рухом.

Під час заходу відбулося детальне обговорення широкого кола тем, що становлять взаємний інтерес, включаючи авіаційну безпеку, безпеку польотів, економіку, навколишнє середовище, а також технології та інновації.