10.02.23 

ImageЄвропейська Комісія високо оцінила рівень забезпечення Україною відповідності правилам і нормам ЄС в авіаційній галузі 

Європейська комісія підготувала аналітичний звіт про рівень наближення законодавства України до актуального права ЄС на основі опрацьованих відповідей України до другої частини опитувальника Європейської Комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Зокрема у звіті Європейської комісії йдеться про наступне:

– починаючи з 2017 року Україна досягла значного прогресу в забезпеченні відповідності правилам і нормам ЄС в авіаційній галузі. 

– незважаючи на війну, Україна підтримувала відповідний рівень операційної спроможності авіаційного транспорту. Зокрема, Державній авіаційній службі України на сьогоднішній день вдалось забезпечити належний рівень нагляду за безпекою польотів авіаперевізників, зареєстрованих в Україні». 

Окремо слід зазначити, що Державною авіаційною службою України і надалі вживаються заходи, спрямовані на забезпечення подальшого наближення національного законодавства до законодавства ЄС у галузі цивільної авіації. Перш за все це стосується тих документів, що передбачені для впровадження відповідно до Угоди про спільний авіаційний простір. 

Особлива увага приділяється також питанню реалізації комплексних заходів забезпечення безпеки авіації, у тому числі безпеки польотів, шляхом здійснення постійного державного нагляду і контролю за суб’єктами і об’єктами авіаційної діяльності як в межах України, так і за кордоном.