19.06.23 

ImageМіноборони працює над забезпеченням українського війська сучасними БПЛА

Інтенсивність застосування безпілотників тактичного рівня в сучасній війні можна порівнювати фактично з використанням боєприпасів. Щодня є втрати такої техніки.Адже вони застосовуються в дуже агресивному середовищі, на них націлено багато ворожих стволів та систем протидії. Відповідно, обсяг їхнього оновлення має відповідати як мінімум кількості їхніх втрат. Ведеться активна робота, щоб кожен підрозділ був забезпечений необхідною кількістю БПЛА тактичного рівня. Я про це кажу з певним оптимізмом, ситуація вже динамічно змінюється, військо вже отримує більше і буде отримувати ще більше БПЛА, розповів заступник Міністра оборони України Володимир Гаврилов в інтерв’ю Інформаційному агентству АрміяInform. — Йдеться про БПЛА, які виконують розвідувальні, вогневі та інші завдання. Чим більше буде в наших воїнів сучасних безпілотних систем, тим більше шансів у нас на перемогу на полі бою.

За словами Володимира Гаврилова, у Міністерства оборони є контракти з вітчизняними виробниками на виробництво різних видів безпілотників, які мають різні масштаби застосування.

— Наразі вітчизняні виробництва безпілотників різного призначення дуже активно розвиваються. З початку року нам вдалося активізувати постачання БПЛА до війська. У Міноборони відкрилися нові так звані вікна можливостей. Нині до ЗСУ постачається значно більше безпілотників різних типів, ніж, скажімо, пів року тому.

Далі буде ще більше. Сприяють цьому різні фактори, зокрема спрощення процедури закупівель. Вносяться відповідні зміни й у нормативні документи. Розпочав роботу Акселератор інноваційного розвитку Міністерства оборони. Цей проєкт покликаний пришвидшити процедури проходження запропонованих армії технічних новацій до постачання у ЗСУ, мінімізувати бюрократичні перепони. І цей проєкт вже працює, чимало виробників ОВТ у цьому вже переконалися. Це реальний прорив в активізації багатьох процесів у Міноборони та співпраці з виробниками ОВТ, — розповів заступник Міністра оборони України.

Джерело armyinform