26.06.23 

ImageМіська рада Дніпра виступила одним з партнерів "Лютих пташок, Демо День".

Цей захід в різних містах організовують координатори системи навчання і забезпечення операторів БПЛА «Victory Drones» і Благодійний Фонд «Dignitas».

Міський голова Дніпра Борис Філатов наголосив, що  місто готове знайти механізм, аби вкладати кошти в масове виробництво дронів. 

«Ми розуміємо, що розробка FPV-дронів — це війна майбутнього. Зараз держава працює в цьому напрямку. Та є бюджети і у регіонального місцевого самоврядування, у територіальних громад. Тому ми всі повинні об?єднати зусилля в цьому напрямку. Міськрада хоче об?явити гранти або конкурс, вибрати найбільш компетентного виробника і вкладати в це кошти територіальної громади», — сказав  Філатов. Від всіх містян під час заходу він також передав одному з батальйонів ТРО чотири ударні дрони. 

Під час демо-дня «Лютих пташок» з усіма розробками також могли ознайомитися самі військові. Сюди запросили також операторів БПЛА (БПАК) та дронрейсерів, представників льотних шкіл, інструкторів-практиків та волонтерські організації.

Загалом захід зібрав понад два десятки команд виробників і майже 300 гостей події. 

Компанія Alientech, яка виробляє спеціальні антени-підсилювачі для керування дронами,  на цій виставці ми презентувала нове рішення — більш потужну антену, яка має всередині два підсилювачі. Вони дозволяють збільшити стабільність зв’язку та дальність польоту. такі станції вже працюють на фронті і мають позитивні відгуки від бійців. 

Ще одну технічну ідею, що вже проходила випробування в боях, демонструє і розробник з Дніпра Сергій. Йдеться про безпілотні літаки, які можна швидко модифікувати — додати або прибрати елементи, таким чином зробивши прилад ударним або розвідувальним. 

"Ми адаптуємо цю платформу під замовника. Тобто він може комплектуватися як якимись набоями, так і електронним обладнанням. Ми можемо адаптувати їх під майже будь-які потреби замовника. Є непогані характеристики по цих літаках", — розповідає Сергій, зауважуючи, що такі дрони також випробовувалися в боях.

Джерело dniprorada