14.07.23 

ImageМіжнародний аеропорт "Бориспіль" підписав Меморандум про взаєморозуміння з відомою корейською компанією Hyundai Engineering & Construction

У Варшаві, Польща, 14 липня 2023 року генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль» Олексій Дубревський та Президент і Генеральний директор глобальної будівельної корейської компанії Hyundаi Engineering & Construction (Hyundаi E&C) Юн Ен Чжун і операційний директор Кім Кеонг Су, у присутності  Міністра земель, інфраструктури та транспорту Південної Кореї Вон Хі Рьона , уклали Меморандум про взаєморозуміння. Документ передбачає партнерство та співпрацю між двома сторонами у напрямку відновлення та розвитку авіаційної інфраструктури України.

Підписання Меморандуму стало результатом проведених переговорів на полях Міжнародної конференції з питань відновлення України Ukraine Recovery Conference 2023 (URC 2023), що відбулася в Лондоні 21-22 червня. Загалом на URC 2023 Олексієм Дубревським було проведено низку важливих зустрічей та предметних перемовин з іноземними партнерами –бізнесом, міжнародними організаціями та інвесторами. Під час перемовин представники Hyundai E&C виявили високу зацікавленість вкласти інвестиції та свій технологічний досвід у реалізацію інфраструктурних проєктів відбудови України, зокрема у відновлення авіаційної інфраструктури.

"Ми бачимо і цінуємо прагнення міжнародних партнерів допомогти Україні відбудуватися після війни. Конференція в Лондоні підтвердила інвестиційну привабливість України, адже весь світ впевнений в нашій перемозі, після якої потрібно буде зробити все, щоб наша країна стала на рівні з провідними державами Європи та світу. Ми раді укласти меморандум з Hyundаi E&C, який відкриває нові можливості для розвитку та модернізації цивільної авіації, ця співпраця неабияк посилить розвиток та розбудову не тільки аеропорту «Бориспіль», а й всієї української авіагалузі", – зазначив генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Під час укладання Меморандуму представники обох сторін висловили спільну впевненість, що ця співпраця стане прикладом успішного партнерства між Україною та Кореєю. Вони також висловили надію, що відновлення інфраструктури аеропорту “Бориспіль” стане важливим кроком в розвитку українського авіаційного сектору та сприятиме економічному зростанню України.

"З огляду на географічне розташування України, вона має стратегічно важливі повітряні маршрути та значний потенціал для розвитку авіаційного сектору. Компанія Hyundаi E&C бачить можливість використати цей потенціал і внести свій внесок у розвиток української авіаційної індустрії. Україна проявила неймовірну стійкість і рішучість в подоланні випробувань, і ми пишаємося тим, що можемо бути частиною цього процесу відновлення. Ми вкладаємо свої ресурси, знання та енергію, щоб сприяти розвитку інфраструктури та підтримати економічний зріст України",- запевнив Генеральний директор Hyundаi Engineering & Construction (Hyundаi E&C) Юн Ен Чжун.

Наразі залучення іноземних інвестицій для покращення безпеки та стійкості авіаційного сектору, є важливим етапом в програмі всеукраїнської відбудови. Підписанти Меморандуму визначили взаємні потреби та галузі співробітництва в проєктах в Україні та домовилися вивчити можливість співпраці у сфері відновлення та розвитку авіаційної галузі України.

Hyundаi E&C, як одна з провідних будівельних компаній у світі, відома своїми масштабними інвестиційними проєктами в реконструкцію та розвиток міжнародних аеропортів. Компанія має значний досвід у будівництві та модернізації інфраструктури аеропортів з використанням розумних систем управління та безпеки.