20.07.23 

ImageУкраїна наступного тижня проведе перемовини з Туреччиною про співпрацю у сфері безпілотної авіації та авіаційної техніки високих технологій в рамках Міжнародної виставки оборонних технологій IDEF 2023 у Стамбулі.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу на тему: "Зерновий коридор" – якими можуть бути альтернативи угоди".

"Наступного тижня буде велика оборонна виставка, в ній братимуть участь представники України, і там очікується продовження тих переговорів, які ми попередньо вели, по сфері безпілотної авіації, авіаційної техніки високих технологій і деяких інших сфер, які зараз вкрай важливі для України, а також зміцнюють нашу оборонну співпрацю і дозволяють обом країнам кооперуватися і співпрацювати на взаємовигідних умовах", - сказав дипломат.

Як повідомлялося, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін 10 липня поінформував, що турецька компанія Baykar розпочала будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні.

Раніше повідомлялося, що турецька компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи на виробництво Bayraktar TB2 та Ak?nc? в Україні. У 2025 році цей завод має запрацювати, обсяг інвестицій у нього становить 95,5 млн дол.

У БпЛА Ak?nc? використовуватимуть українські двигуни МС-500 та АІ-450 – залежно від вибору клієнта, а K?z?lelma комплектуватимуться українськими двигунами АІ-25.

16-та Міжнародна виставка оборонних технологій IDEF 2023 відкриється 25 липня у Стамбулі.

Джерело Укрінформ