28.07.23 

ImageАмериканське агентство з міжнародної допомоги (USAID) доставить в Україну 9 автономних дронів Skydio для документування воєнних злочинів, які вчиняє росія на нашій території.

Безпілотники передадуть Офісу Генеральної прокуратури України.

"Дрони допоможуть Офісу Генпрокурора задокументувати понад 115 000 випадків руйнування цивільної інфраструктури, а також докази порушень прав людини у прифронтових громадах та на звільнених територіях. Ці безпілотники є критично важливими для команди Генпрокурора, оскільки вона переслідує справедливість для тих, хто пережив військові злочини та порушення прав людини, скоєні збройними силами російської федерації", — зазначили у відомстві.

Безпілотники Skydio 2+ оснащені 4K камерами, їх будуть використовувати для зйомки фото- та відеоматеріалів для документування воєнних злочинів.

Нині дві українські правозахисні коаліції за підтримки USAID задокументували понад 40 000 випадків воєнних злочинів росії з 24 лютого 2022 року. USAID також бере участь у спільних візитах щодо документування воєнних злочинів з Офісом Уповноваженого з прав людини в Україні.

Джерело armyinform