31.07.23 

ImageМіж Міністерством оборони та турецькою компанією BAYKAR MAKINA укладено договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів.

Це зроблено у розвиток Рамкової угоди між Урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинності 23 січня 2023 року. Такий крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних спроможностей України і допоможе наблизити нашу перемогу. Про це, спілкуючись з турецькими партнерами, заявив Державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко. Від імені Міністра оборони Олексія Резнікова він подякував всій команді, яка працювала над проектом, зазначивши, що це лише перший етап роботи.

"Дякуємо Уряду та турецькому народу за потужну підтримку нашої держави. Допомога Туреччини для України в час повномасштабної війни, безумовно, безцінна. Окрема вдячність компанії BAYKAR за внесок у нарощення потужності ЗСУ в боротьбі з російською агресією. Кожен в Україні знає, що таке "Байрактар", знає вашу компанію. Але ми рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проект закладе основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні. Ми досягли згоди, найближчим часом буде створено центр", - сказав Держсекретар Міноборони України.

Він також додав, що сьогодні політика українського оборонного відомства спрямована на посилення власних спроможностей із ремонту військової техніки.

"Це стосується не тільки безпілотників. Це стосується і важкої бронетехніки, інших засобів ведення бою. Ми розуміємо, що нам потрібно розвивати власну інфраструктуру, створювати власні робочі місця, навчати наш власний персонал для того, щоб навіть після перемоги ми мали можливість бути максимально ефективними і використовували наявні ресурси для підтримання обороноздатності держави на належному рівні", - сказав Костянтин Ващенко.