04.08.23 

ImageВідправлення українських пілотів для навчання роботи на F-16 відбудеться, ймовірно, наприкінці літа.

Про це під час прямого включення в агенції «Укрінформ» сказав речник командування Повітряних Сил України ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

- Ми орієнтуємось на кінець літа. Саме тоді стартує відправлення пілотів до європейських країн на навчання. Воно не буде таким довготривалим, як сподіваються росіяни. Впевнений: наші військові швидко опановуватимуть програму навчання. Але ми потребуємо, щоб увесь склад авіаційної коаліції, всі країни, які мають навчальні бази і тренажери, інструкторів і навчальні літаки, долучилися до навчання нашого особового складу, — зазначив він.

Спікер також сказав, аби опанувати польоти та застосування озброєння літака-винищувача F-16 - а це десятки номенклатур - та адаптуватися до нової системи західного зразка літака, знадобиться приблизно від чотирьох місяців до пів року.

- У кожного пілота є своя індивідуальна підготовка й здібності до навчання на тому чи іншому озброєнні, - підкреслив речник командування Повітряних Сил.

Раніш повідомлялось, що США все ще чекають, поки європейські чиновники нададуть остаточний план підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.

Джерело АрміяInform   Автор: Оксана Іванець