05.08.23 

ImageБлагодійний фонд "Повернись живим" передав підрозділу Головного управління розвідки Міноборони України безпілотний авіакомплекс "Валькірія".   

За інформацією пресслужби ГУР МОУ, вартість придбаного та наданого воєнним розвідникам обладнання склала 2 789 200 гривень. 

Загалом воїни ГУР МО України отримали: 

- 1 БпАК "Валькірія", який складається з трьох безпілотників і наземної станції управління з усім необхідним додатковим обладнанням (ноутбук та монітор для опрацювання інформації, комплект мачт і антен, картки пам’яті, леєр та ремкомплект);

- 5 додаткових бортів БПЛА "Валькірія";

- 5 потужних ноутбуків для опрацювання відео та фото з польотів (ноутбуки можна використовувати для аналізу розвідданих, зібраних іншими безпілотниками). 

"Валькірія" — безпілотний авіаційний комплекс українського виробництва, який дуже добре зарекомендував себе під час війни. “Валькірія” малопомітна для радарів, проста й  надійний у використанні. У військових цілях застосовується для розвідки та коригування артилерійського вогню в цілодобовому режимі.   

 У повітрі "Валькірія" здатна перебувати до 120 хвилин з можливістю транслювати відео у режимі реального часу. Дальність польоту — до 40 кілометрів.