14.08.23 

ImageДержавні оборонні заводи почали виробляти FPV-дрони - заявив радник Міністра Ярослав Олійник на конференції iForum

Вже три вітчизняні державні заводи почали виробництво FPV-дронів. Про це під час виступу на конференції iForum 10 серпня розповів радник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник.

Про це повідомила пресслужба Мінстратегпрому. 

В рамках дискусії про посилення ринку виробництва українських БПЛА Олійник презентував 5 основних кроків для досягнення цієї мети. Перш за все, на його думку, варто завжди надавати перевагу українському виробнику. “У загальній концепції розвитку українського ОПК, про яку говорив Міністр Камишін, ми маємо керуватися економічним націоналізмом. Українського виробника - вперед”, - підкреслив Олійник.

Радник Міністра також розповів, що вже три вітчизняні підприємства почали виробництво FPV-дронів, однак розголошувати деталі відмовився з міркувань безпеки. “Зараз там навчають персонал та працюють над налагодженням закупівлі комплектуючих. Не можу розкривати деталей з міркувань безпеки”, - зазначив він.

Крім цього, Ярослав Олійник наголосив, що Мінстратегпром працює для машстабування та розвитку ринку українських БПЛА. Для цього шукають шляхи партнерства державних та приватних виробників, локалізують виробництво комплектуючих в Україні та співпрацюють з міжнародними інвесторами, фондами та виробниками.