20.08.23 

ImageВ неділю, під час візиту Президента України до Нідерландів та Данії, було оголошено про надання цими країнами літаків F-16 Україні.

Президент Україні Володимир Зеленський під час свого візиту до Нідерландів 20 серпня відвідав авіабазу в Ейндговені.

На авіабазі в Ейндховені йому провели екскурсію та показали F-16. Під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте Президент Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди нададуть Україні літаки після навчання українських пілотів та інженерів на них.

"Ми з Марком домовилися про кількість F-16, можемо про це говорити, які будуть надані Україні після тренування наших пілотів та інженерів", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що Нідерланди – перша країна, яка погодила передачу Україні винищувачів F-16 після навчання пілотів і персоналу.

Відразу після візиту до Нідерландів Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Королівства Данія.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила, що її країна надасть Україні 19 літаків F-16.

Про це вона заявила на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції..

“Ми сьогодні оголошуємо, що надамо 19 винищувачів F-16 Україні. Разом із Нідерландами ми перші країни, які зобов?язуються надати винищувачі. Сподіваюся, інші країни слідуватимуть цьому прикладу. Здатність України убезпечити свої бази є вирішальною”, – сказала очільниця данського уряду.

Фредеріксен висловила сподівання, що їхні винищувачі допоможуть захистити українське небо, український народ. "І зможуть допомогти Україні повернути свої землі, які належать вам по праву”, – підкреслила Прем’єр-міністерка.