21.08.23 

ImageКомандувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук відповів на деякі запитання стосовно літаків F-16 та готовності аеродромної мережі до їх приймання.

Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

- Літак F-16 був в Україні, він сідав на наших аеродромах, ми проводили спільне навчання з пілотами F-16 і у нас є досвід експлуатації цього літака. Я думаю, це суттєво, - розповідає генерал.

- Дехто маніпулює тим, що в F-16 дуже слабка передня стійка й літак буде нездатний сідати на аеродром. Я нещодавно був у Швеції і професійному пілоту JAS 39 Gripen поставив просте питання, адже я побачив, що передня стійка літака JAS 39 Gripen така сама, як і у літака F-16. На що отримав відповідь, що вона досить потужна, досить стійка й не буде проблем, щоб цей літак, як і F-16, сідав і злітав на нашому аеродромі.

Також командувач додав, що сьогодні в Повітряних Силах готують злітно-посадкові смуги, виконують реконструкцію, покращують покриття та інфраструктуру аеродромів, будують нові захисні споруди.

- Я думаю, з моментом набуття Україною літаків ми зможемо їх прийняти в Україні, - підсумовує командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Джерело АрміяInform   Автор: Олексій Тригуб