30.08.23 

ImageКомплекс радіотехнічної розвідки Gekata з дальністю виявлення цілей до 450 км вже до кінця цього року має пройти випробування та з’явитись на полі бою.

Про це повідомили розробники із науково-виробничого центру “Інфозахист”, пише "Мілітарний".

Авіаційний комплекс радіотехнічної розвідки Gekata, інтегрований у безпілотний комплекс PD-2 від іншої української компанії "Укрспецсистемз", має надати Силам оборони нові можливості в сфері розвідки.

Завдяки високому положенню антени комплексу під час польоту, горизонт приймання сигналу суттєво розширюється, що дозволить виявляти джерела електромагнітних випромінювань на відстанях у сотні кілометрів. Втім, як кажуть самі розробники, ці характеристики потребують перевірки у польових умовах.

Gekata здатна в пасивному режимі виявляти різноманітні радіосигнали, включаючи сигнали від ворожих радіолокаційних систем та странцій РЕБ. Система дозволяє відстежувати одночасно до 200 рухомих цілей по колу в зоні 360 градусів.

Комплекс здатен виявляти і класифікувати сигнали ворожих засобів,  визначаючи їх приналежність. Він автоматично порівнює детектований сигнал з базою сигнатур і повідомляє оператора про те, чи це сигнал радіолокаційної станції зенітного комплексу “Бук”,”Оса”, С-300 або ж навіть винищувача МиГ-31.