01.09.23 

ImageНа авіабазі в США навчання експлуатації F-16 проходитимуть не лише українські льотчики-винищувачі, а й пілоти інших типів літаків. 

Про це повідомляє Forbes .

Як зазначається, спікер Пентагону Пет Райдер повідомив, що "кілька" українських пілотів та "десятки" фахівців з технічного обслуговування пройдуть навчання у 162-му крилі Військово-повітряних сил Національної гвардії США (Air National Guard) в Аризоні, починаючи з вересня.

За інформацією представника ВПС США, пілоти без досвіду польотів можуть навчитися керувати F-16 приблизно за вісім місяців.

Українські пілоти, які мають досвід керування іншими винищувачами, зможуть навчитися керувати F-16 приблизно за п'ять місяців – у рамках перехідного кваліфікаційного курсу ВПС.

Ці терміни навчання передбачають, що українські пілоти F-16 можуть бути готові до польотів до кінця лютого чи березня.

Наголошується, що деякі пілоти-курсанти на F-16 необов'язково мають бути кваліфікованими пілотами-винищувачами, а можуть переучуватися після керування іншими типами літаків у Повітряних силах України – наприклад, штурмовиками.

Це дозволить залишити необхідну кількість льотчиків в Україні, щоб не послаблювати її систему протиповітряної оборони, тоді як інші пілоти проходитимуть навчання.

Повідомляється, що 162-е крило ВПС Національної гвардії, що базується поряд з міжнародним аеропортом Тусон (на базі ВПС Національної гвардії Морріс), має чотири ескадрильї з приблизно 70-80 літаками F-16 та великий досвід навчання іноземних льотчиків.

Джерело liga.net