06.09.23 

ImageСилові структури ворога визнали успіх українських БПЛА, який намагалось приховати російське Міноборони.

Про це пише Defense Express .

Російські пропагандистські ЗМІ пишуть про те, що "Следственный комитет" РФ на підставі даних від ФСБ та Міноборони РФ оголосив про підозру та про оголошення в міжнародний розшук полковника Сергія Бурденюка, командира 383-го полку дистанційно керованих безпілотних літальних апаратів.

Загарбники інкримінують полковнику Бурденюку те, що він організував кілька "незаконних вторгнень" безпілотників у повітряний простір РФ, внаслідок чого "постраждали" стратегічні бомбардувальники та військовослужбовці ЗС РФ. І коли російські силовики та пропагандисти беруться перелічувати епізоди подібних атак, то фактично визнають успіхи українських БПЛА, які раніше намагалось заперечити Міноборони РФ.

ImageUJ-22 Airborne під час презентації "Армії дронів", зима 2023 року

Наприклад, росіяни заявляють, що 7 жовтня 2022 року український безпілотник UJ-22 Airborne, споряджений уламково-фугасною БЧ, таки долетів до російського аеродрому "Шайковка" та на висоті лише 10 метрів над стоянкою бомбардувальників провів успішний підрив. І мовляв, лише випадковість врятувала загарбників від того, щоб їх бомбардувальники зазнали пошкоджень в результаті такої атаки.

Натомість 5 грудня 2022 року, як далі визнають окупанти, з нашої сторони був використаний радянський безпілотник Ту-141 "Стриж", перероблений у дрон-камікадзе, який не просто долетів того дня до аеродрому "Дягилево", але й зумів завдати там масштабної шкоди. Російські силовики нарікають, що в результаті цієї атаки було пошкоджено одразу три бомбардувальники Ту-22М3, одна ракета Х-32, дві будівлі інженерно-авіаційних служб ескадрилій та два автомобілі. Троє окупантів загинуло, ще семеро отримали поранення.

ImageПошкоджений Ту-22М3 у Дягілево, грудень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Російські пропагандисти прямо визнають, що це аж ніяк не всі епізоди успішних атак безпілотниками України по військовим об’єктам РФ.

За даними ГУР МОУ всього в результаті кількох атак наших БПЛА по рашистським аеродромам вдалось знищити мінімум два Ту-22М3, і ще мінімум по три Ту-22М3 та Ту-95МС пошкодити.