11.09.23 

ImageГерою України, льотчику з 299 БрТА  ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, встановили пам’ятник на Миколаївщині.

Про це повідомляють на сторінці фейсбук бригади.

"Поблизу села Суворівка Єланецької громади, що на Миколаївщині, відкрито пам'ятник на місці загибелі одного з кращих льотчиків нашої бригади - Героя України підполковника Вадима Благовісного. 

Саме тут рік тому наш побратим прийняв свій останній бій з рашистським винищувачем... Нажаль, грізні в атаці наземних цілей штурмовики Су-25 мають небагато шансів уціліти при зустрічі з винищувачами. Особливо, коли за останніми не лише якісна, але й кількісна перевага. Тим більш очевидним є героїзм наших льотчиків, котрі не рахуючись зі смертельною небезпекою раз по раз спрямовують своїх стареньких "грачів" у самісіньке пекло з однією думкою: виконати бойове завдання і наблизити перемогу, нехай навіть ціною власного життя. Таким був і наш побратим - Вадим Благовісний. Його подвиг та загибель не будуть даремні. А пам'ять про нього навіки збережеться не лише у граніті, а й у людських серцях", -йдеться в повідомленні.