11.09.23 

Image10 вересня 2023 року, генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський та генеральний директор Culmen International Ден Беркон підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері аеропортової безпеки 

Меморандум передбачає співпрацю в сфері авіаційної безпеки та безпеки польотів, що є головним пріоритетом діяльності аеропорту зараз. 

"Наразі відновлення польотів в Україні напряму залежить від побудови нової архітектури безпеки. Співпраця з Culmen International - це не тільки інноваційне рішення, яке дозволяє створити якісно новий стандартизований рівень системи безпеки - це новий рівень авіаційної безпеки і безпеки польотів",- зазначив генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" співпрацює в рамках цього Меморандуму з Culmen та CASRA (Центр дослідження адаптивної безпеки та застосувань) з 1 липня 2023 року, коли було запроваджено навчання за програмою Х-RAY TUTОR 4 (XRT4) з використанням комп’ютерних тренажерів CASRA. 

Вже більш 150 працівників служби авіаційної безпеки МА "Бориспіль" пройшли понад 1000 годин навчання та тестування за допомогою навчальної програми X-RAY TUTOR 4.

Ініціатива спрямована на швидке післявоєнне відновлення українського авіаційного сектора, який є життєво важливим для економічного зростання та відновлення України.