12.09.23 

ImageУ Росії пасажирський літак здійснив вимушену посадку у полі

12 вересня в Новосибірській області Росії пасажирский літак Airbus A320, який виконував рейс за маршрутом Сочі-Омськ, здійснив вимушену посадку на ґрунт у полі.

За інформацією російських  ЗМІ, ніхто не постраждав.

Літак "Уральських авіаліній" після екстреної посадки в Новосибірській області в сільській місцевості не горів, жертв також немає, заявив губернатор Андрєй Травніков. Із його слів, будівель і споруд поруч не було, а на борту літака перебувало 170 людей, із них 23 дитини.

Водночас у МНС уточнили, що судно приземлилося поблизу населеного пункту Кам'янка за 180 км від Новосибірська. В літаку знаходилися 167 людей, зокрема 6 членів екіпажу. Для них організували пункти тимчасового розміщення у місцевому будинку культури. Пізніше їх доправлять в Омськ.

За попередньою інформацією, причиною екстреної посадки стали проблеми з гідросистемою.

Транспортне управління Слідчого комітету Росії відкрило кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки експлуатації повітряного транспорту у зв'язку з посадкою літака в полі.

Пізніше місцеве Мінохоронздоров'я повідомило, що одній людині через підвищення артеріального тиску знадобилася медична допомога. Травм унаслідок екстреної посадки, за попередніми даними, ніхто не зазнав.

Як повідомив у фейсбук  Віталій Трубников, цей Airbus A320 до березня 2022 належав ірландський лізинговій компанії AerСap і має номер VP-BMW, але був нелегально перереєстрований на російську авіакомпанію Ural Airlines, як RA-73805.