21.09.23 

ImageНеобхідно, щоб винищувачі F-16, які надійдуть в Україну, були певної модифікації, щоб було можливо завоювати перевагу в повітрі над російськими винищувачами Су.

Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"Ми не можемо в односторонньому порядку просто захищатися, ми маємо знищувати ворога, знищувати логістику, яка допомагає і наземним військам, і в тому числі знищувати штаби, органи військового управління, які ворог має на різних напрямках", - зазначив він.

В цьому контексті речник наголосив, що українські пілоти роблять усе для цього, "витискаючи усе можливе" з наявної техніки.

Ігнат акцентував, що, аби досягти максимального ефекту, Україні необхідні літаки західного виробництва, а саме літаки F-16.  "Хочу наголосити, що це мають бути літаки F-16 певної модифікації, вони не мають поступатися російським літакам, тому що F-16 теж бувають різні", - зауважив речник ПС.

За словами спікера, не модифіковані F-16 програватимуть по ТТХ російським Су-35 чи Су-30, а ефекту у бою "важко буде досягти".

"Нам потрібно завоювати перевагу в повітрі, передусім, а F-16 зробить те, що потрібно, завдуючи високоточних ударів по наземних і по повітряних цілях. Цього ми потребуємо дуже сильно, ми чекаємо літаки з нетерпінням у наших Повітряних силах", - резюмував Ігнат.

Джерело ukrinform