29.09.23 

ImageВАКС застосував санкцію до російського виробничого комплексу ПАТ "Роствертол"

27 вересня  колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила позовні вимоги Міністерства юстиції України до Ростовського вертолітного виробничого комплексу ПАТ "Роствертол" та застосувала до нього санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції».

Про це повідомляє  пресслужба ВАКС.

Розгляд справи відбувався за участю третіх осіб, які не заявляли самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача (ДП «Львівський державний завод «ЛОРТА») та на стороні відповідача (АТ "Вертольоти росії", Державна корпорація зі сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції "Ростех").

Суд ухвалив стягнути в дохід держави Україна активи, щодо яких виробничий комплекс ПАТ «Роствертол» може вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження. А саме – виготовлені комплектуючі до гвинтокрилів (21 комплект) в межах контракту від 2011 року, укладеного між ним та ДП "Львівський державний завод "ЛОРТА", яке фактично їх зберігає.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана учасником справи та/або його представником до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду впродовж п’яти днів з дня його проголошення.