12.10.23 

ImageКиївська міська військова адміністрація підтримала можливе перейменування Повітрофлотського проспекту на честь Повітряних Сил Збройних Сил України.

Про це повідомив керівник КМВА Сергій Попко в Telegram.

Він зазначив, що 5 жовтня військові на пленарному засіданні Київської міської ради звернулися до депутатів та мера столиці Віталія Кличка із закликом перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних Сил.

За його словами, зокрема, на засіданні Київради виступив командувач повітряного командування Центр Анатолій Кривоножко, який під час свого виступу сказав, що перейменування проспекту відзначить особливі бойові заслуги, мужність, відвагу та героїзм особового складу Повітряних сил ЗСУ.

"Київська міська військова адміністрація і особисто я підтримуємо звернення Повітряних Сил та сподіваємося, що кияни схвально відреагують на цю ініціативу, розраховуємо на підтримку і всебічну допомогу володарям неба — тим хто прогнав ворожу навалу, хто тримає небо, беріг і досі береже спокій серця нашої держави — міста Києва та нашої рідної України", — наголосив Попко.

Він зауважив, що нова назва проспекту підкреслить шану, любов та повагу киян до звитяг українських Героїв, а також навічно закарбує пам’ять і вдячність Повітряним Силам ЗСУ.

Раніше Повітрофлотський проспект пропонували перейменувати на Повітрянофлотський або на проспект Європейського Союзу, проте ці ідеї не підтримали.

Джерело NV