19.10.23 

ImageПосаду Директора Прогрестех-Україна знову обійняв Олег Уруський.

Він уже керував компанією з квітня до липня 2020 року, допоки не заступив на пост Віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Тоді замість нього очільником Прогрестех-Україна став американський бізнесмен і вчений Антон Кульчицький.

Як повідомляє пресслужба компанії, у вересні цього року Антон Кульчицький очолив холдинг Progresstechgroup, що об'єднує низку конструкторських центрів у країнах Північної Америки і Європи, зокрема компанію Прогрестех-Україна та її засновницю PT-Americas (США).

Натомість на вакантну посаду керівника Прогрестех-Україна Рада директорів міжнародного холдингу повторно призначила Олега Уруського.

Олег Уруський народився у квітні 1963 року. Закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище. Є доктором технічних наук, професором, автором і співавтором більш як 50 наукових праць. Олег Уруський – лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки (1996 р.), академік Міжнародної академії аеронавтики (International Academy of Astronautics).

Неодноразово призначався на керівні пости в центральних органах виконавчої влади, на підприємствах та об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі й машинобудування.

У 2020-2021 роки обіймав посаду Віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Входив до складу Ради національної безпеки й оборони України (РНБОУ), яку очолює Глава держави.

Керував Державним космічним агентством України (2015 р.). Був першим заступником міністра промислової політики (2005-2006 р.р.). Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.